Svaka prirodna pojava ima dva kraja: jedan koji je u našoj svesti, a drugi na nekoj zvezdi koja uživa u bujnoj snazi svoje mladosti.

Pronalasci stare i na njih se nadovezuju novi, i kako su to dela stvaralačkog duha smrtnih ljudi, i oni su sami smrtni.

Ništa ne čini čoveka toliko srećnim kao njegovo pošteno uverenje da je učinio sve što je mogao ulažući u svoj rad svoje najbolje sposobnosti.

Zakoni po kojima se kreću zvezde i planete i po kojima su se uvek kretali nisu promenljivi; ti zakoni ne stare pa su prema tome, besmrtni; oni su deo večne istine.

Sve stvari su međusobnom kontaktu, svaka zvezda oseća da se tako izrazimo, bilo kakve druge zvezde i svega živoga, čak i najmanjeg crvića na Zemlji.

Bog šalje sunčeve zrake da bi istopio sneg i led u rano proleće i da bi povratio u život sve što leži beživotno u hladnoj grobnici, u nedrima majke Zemlje, smrznuto ledenim dahom zime.

Težak je posao ubeđivati ljude bez naučne spreme da je prvenstveni zadatak nauke da proučava delovanje stvari, a ne njihovu suštinsku prirodu.

Izuzetni ljudi stvaraju izuzetna dela, ali sudbina jednog naroda nije određena prolaznim delovanjem jednoga, ili nekolicine izvanrednih ljudi, već neodoljivom snagom tradicija tog naroda.